Angst var ved at invalidere Søren

Angst var ved at invalidere Søren

En lørdag morgen er Søren taget ud på en løbetur. Vejret er dejlig friskt og luften helt klar. Hvilken herlig morgen.

Pludselig bliver Søren meget utilpas. På vej hjem møder han en nabo, der godt kan se at der er noget galt. Han hjælper Søren hjem og de får ringet efter en ambulance. Herfra går det stærkt.

Søren bliver på hospitalet undersøgt og behandlet for en blodprop i hjernen. Hans gode fysiske grundform hjælper ham, så han genvinder hurtigt sin førlighed og bliver udskrevet.

Efter nogle måneders restitution vender Søren tilbage til sin arbejdsplads. Ingen kan se på Søren, at han har været ramt af en blodprop.

Men meget er forandret. Søren mærker en tiltagende angst for at blive syg igen. De mindste symptomer skaber nogle meget angstfyldte tanker, som han slet ikke finder sig i stand til at styre. Og den pludselige træthed, som kan overmande ham fra det ene øjeblik til det andet, gør kun det hele værre.

Sygedagene bliver der flere og flere af. Søren bliver bekymret for om han mister sit job. Han kontakter sit pensionsselskab, der hjælper ham med et forløb i NeuroFokus.

Trætheden forhindrer ham ofte i at lave ting efter han har været på arbejde. Derfor er det er en stor hjælp for Søren, at behandleren kommer hjem til ham. Det hjælper ham til at have energi til samtalerne og få afprøvet de teknikker og strategier, som de taler om. De bruger de situationer, som Søren står i lige nu. Sammen får de fundet frem til hvad det er for nogle tanker, der aktiverer angsten og hvordan Søren kan få kontrol over den.

Der begynder at blive længere og længere mellem de ubehagelige tanker. Søren oplever igen at have kontrollen i sit liv. Han har også fået lavet nogle ændringer i sin hverdag der forebygger, at han bliver helt overmandet at træthed og det hele eskalerer.

Sygefraværet fra arbejdspladsen er normaliseret og Søren er ikke længere bekymret for at blive sagt op. Han ved nu hvad han skal gøre, hvis angsten skulle vende tilbage.

Vil du høre mere om vores forløb, så kontakt os her